Društvena vaja in gasilski piknik članov in prijateljev PGD Zalog

Oktobrska nedelja, 16. 10.2022,  je prinesla megleno jutro. Megla pa se je kmalu, ko smo se začeli zbirati pred gasilskim domom, umaknila toplim sončnim žarkom. Medtem, ko smo kramljali, so se oglasili  pozivniki – na Grampovčah gori. Z vozili in ekipami smo odhiteli na lokacijo in začeli z reševanjem. Gozdni požar se je razširil na gospodarsko poslopje, dihalca sta šla v objekt in našla ponesrečenca, nato smo postavili še lestev in omejili še požar ostrešja…. K sreči je bila to le vaja, kateri pa so se pridružili tudi številni mladi. Ob zaključku vaje so preizkusili tudi nove naprtnjače iz našega Forda. Veselje je gledati navdušene mlade!

Ta nedelja pa ni bila čisto navadna nedelja. V društvu smo organizirali tudi piknik za vse naše člane in prijatelje društva in vse, ki nam pri naših akcijah vedno priskočijo na pomoč. 

Presenečenje dneva je bil obisk Gasilske brigade Ljubljana z njihovo avtolestvijo. Sokrajan, poklicni gasilec Damjan Plestenjak, nam je vozilo predstavil in z nami delil številne izkušnje, s katerimi se srečuje skozi opravljanje gasilskega poklica. Gasilska brigada in ekipa še enkrat HVALA za vaš poučen in nepozaben obisk. 

Sledilo je druženje in kosilo. Naše punce so nas razveselile tudi s “carskimi” sladicami. Popoldne pa je zadišalo tudi po pečenem kostanju. Otroci so nekaj dogodivščin doživeli tudi na napihljivem gradu, malce starejši pa smo se pomerili še v igranju pikada. 

Veliko dobre volje in lepih trenutkov smo to nedeljo odnesli domov. V letošnjem tako intenzivnem in delovnem letu, samo tako na prijetno in v pozitivnem vzdušju zaokrožili tudi praznovanje – naših 70. let.