Naši gasilci tudi letos odtekmovali na občinskem in regijskem tekmovanju

Zaključujejo se meseci priprav na vsakoletno gasilsko tekmovanje v gasilsko-športnih disciplinah, na katerega se je pripravljalo pet ekip našega društva.

Občinsko tekmovanje je letos potekalo v Horjulu, zadnji vikend v septembru, mladinsko pri športni dvorani, člansko pa na parkirišču podjetja Huliot.

V soboto je nastopila naša mladina. Pionirji so z manjšimi napakami zasedli nehvaležno 4. mesto. Več sreče je bilo tokrat na strani mladincev, ki so svoj nastop opravili z odliko in končali na 3. mestu, ter se tako uvrstili na regijsko tekmovanje.

V nedeljo, smo bili kljub izredno slabemu vremenu, priča odličnim nastopom naših članov. Članice A so branile 1. mesto, že deveto leto zapored! Člani A so ugnali vso konkurenco in prav tako zasedli zavidljivo 1. mesto. Člani B so kljub manjšim napakam stali na stopničkah in tako slavili 3. mesto.

Vse članske ekipe so se uvrstile na regijsko tekmovanje. Pretekli vikend, 8. in 9.10., je regijsko tekmovanje mladine potekalo na Zbiljah, člansko pa pri podjetju Belinka v Šentjakobu. Mladinci so kljub številni konkurenci zasedli odlično 9. mesto.

Nedeljski nastopi članic in članov A so bili sicer odlični, vendar je bila konkurenca nepredstavljivo boljša, zato so punce zasedle 7. mesto, fantje pa so bili tokrat na 18. mestu. Vsem ekipam iskrene čestitke!

Ne glede na rezultate, je za nami nepozaben vikend, poln druženja, smeha in gasilskega duha. Se že veselimo, kako se bomo odrezali naslednje leto, do takrat pa nas čaka še veliiiiko gasilskih aktivnostih znotraj društva.