PRIHAJA NOVO VOZILO GVGP-1

V našem društvu si že vrsto let prizadevamo, da bi posodobili vozni park. Dotrajana vozila so nam dolgo služila. V letu 2019 smo gasilsko cisterno znamke TAM zamenjali z rabljenim vozilom Mercedes-Benz, GVC 16/25, s pripadajočo opremo.

V začetku leta 2021 pa smo pristopili k projektu nakupa novega vozila, ki bo nadomestil legendarnega Tamčka, letnik 1989.

Po številnih usklajevanjih in iskanju rešitev, smo skupaj z domačo gasilsko zvezo prišli do odločitve, da pristopimo k nakupu novega gasilskega vozila za gašenje gozdnih požarov – GVGP-1. Podvozje vozila smo prevzeli v mesecu septembru 2021. V teku pa je izvedba nadgradnje vozila.

Gre za terensko vozilo Ford Ranger. Poleg opreme za gašenje gozdnih požarov bomo skušali po najboljših močeh dodati še opremo za prvo pomoč ter opremo za hitro začetno posredovanje ob morebitni intervenciji.  1/3 sredstev je zagotovila GZ Dolomiti, vse ostalo pa je investicija in vložek našega društva.

Z aktivnim delom v preteklih letih, s pomočjo podpore naših krajanov in ostalih donatorjev smo se pomembno približali cilju.

Vendar pa sredstev za največjo investicijo našega društva v zadnjem obdobju še ni dovolj.

Za manjkajoča sredstva tako za vozilo, kot pripadajočo opremo, se z veliko prošnjo za pomoč obračamo tudi na vas.

Kako nam lahko pomagate?

  • Vaša donacija na TRR društva
    Če želite, lahko sredstva, ki bi jih donirali za namen nakupa novega gasilskega
    vozila, nakažete na račun društva: IBAN SI56 6000 0000 0387 004 LON d. d., Kranj
  • Donirajte hlodovino
    Če imate možnost in vam je ta oblika pomoči morda lažja, lahko donirate tudi hlodovino smreke. Gasilci bomo organizirali posek in odvoz. Za več info se obrnite na naš elektronski naslov pgdzalog.pg@gmail.com
  • Postani donator ali sponzor
    Bi nam bili pripravljeni donirati kakšen kos gasilske opreme, sodelovati z nami na kakšnem izmed naših dogodkov oziroma bi bili pripravljeni na kakšen drug način podpreti naš projekt. Vabimo vas, da nas kontaktirate na naš elektronski naslov pgdzalog.pg@gmail.com

Vašega prispevka in pomoči bomo iskreno veseli.

Vabimo vas, da nas podprete in s tem prispevate za skupno dobro.


Vaši gasilci PGD Zalog pri Polhovem Gradcu