GVGP-1 NAPROTI

Gasilke in gasilci v Zalogu smo s polno paro zakorakali v novo akcijo, nov projekt, ki bo prvič v času našega obstoja v naš gasilski dom pripeljal povsem novo gasilsko vozilo GVGP-1. Verjamemo, da kjer so volja, pogum in sodelovanje, je tudi pot. Zavedamo se, da nič ne pride samo po sebi in, da bomo le s trdim delom, vztrajnostjo in z različnimi akcijami lahko zbrali manjkajoča sredstva za uresničitev cilja, zato se v našem društvu že nekaj časa na veliko dogaja. 

Smo eno manjših društev v gasilski zvezi, zato je tovrsten projekt za nas, z vseh pogledov, velik zalogaj. Vse se je začelo v drugi polovici leta 2020. Priložnost, da v našem društvu prvič pridemo do novega vozila smo zgrabili z obema rokama. Začeli so se vrstiti pogovori, dogovarjanja, usklajevanja, klici, obiski drugih gasilskih društev in tudi marsikatera neprespana noč.

V želji po nakupu vozila, ki bo za naš teren in razmere najbolj optimalno, smo preigravali različne možnosti. Rezultat vseh pogovorov in aktivnosti je soglasna odločitev za  nakup terenskega vozila z nadgradnjo za gašenje gozdnih požarov – GVGP-1. Odločitev je zrasla tudi skupaj z Gasilsko zvezo Dolomiti in Občino Dobrova-Polhov Gradec. Tovrstno vozilo bo pridobitev pomembna za vse občanke in občane.

Nakup novega vozila je velik finančni zalogaj. Del finančnih sredstev bo po planu investicij namenila Gasilska zveza Dolomiti. Nekaj finančnih sredstev smo gasilci že prihranili, potrebno pa je pridobiti še približno tretjino sredstev. Epidemija nam pri tem ne gre ravno naproti. Zaradi ukrepov in predvsem v želji po tem, da ostanemo zdravi, smo bili v lanskem letu primorani odpovedati veselico, kar pa je odneslo tudi del prepotrebnih sredstev. Kako pridobiti sredstva? je vprašanje, ki nas postavlja pred nove izzive in na preizkušnjo postavlja našo iznajdljivost ter ustvarjalnost. V Zalogu se ne damo, zato smo staknili glave, in z različnimi akcijami začeli z zbiranjem sredstev. V mesecu maju smo vas povabili k SMS donaciji. V sodelovanju z gostiščem Kramarjev hram smo predzadnji vikend v maju dostavljali pice na vaše domove. Zavedamo se, da le skupaj zmoremo in se trudimo graditi boljši jutri. Z vašo podporo in pomočjo nam bo uspelo. 

Zaloška legenda »tamček« se poslavlja in počasi predaja štafeto povsem novemu GVGP-1.  Bodite v akciji z nami in nas spremljajte na našem facebook in instagram profilu. Vaše spodbude in podpore smo iskreno veseli. HVALA!