Praznovali smo naših 70 let!

Zadnji mesec se je okoli našega gasilskega doma veliko dogajalo. Urejali smo okolico doma, v garažo pripeljali novo vozilo GVGP-1 ter se pripravljali na naš veliki dogodek – praznovanje obletnice – 70. let našega društva. V petek, 20. in nedeljo 22. maja 2022 je bilo v našem društvu praznično vzdušje.

Praznična slavnostna seja

V petek, 20. maja 2022 smo v našem gasilskem domu gostili člane domačega društva, predsednike, poveljnike in predstavnike sosednjih društev, predstavnika Regije Ljubljana I, vodstvo Gasilske zveze Dolomiti, župana občine Dobrova-Polhov Gradec, g. Franca Setnikarja ter naše prijatelje in podpornike društva.

V program slavnostne seje smo poleg kronike društva vključili tudi video predstavitev z utrinki naše preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, na koncu pa smo se v kratkem videu spomnili tudi trenutkov, kako smo v aprilu domov pripeljali novo vozilo.

Praznovanje so s čudovitim petjem popestrila dekleta iz sosednjega Črnega Vrha. Zaključili pa smo z zahvalami za aktivno in prizadevno delo v društvu ter zahvalami vsem za podporo in sodelovanje. V novem kozolčku smo se v prijetnem, prijateljskem vzdušju podružili ob fantaziji okusov kulinaričnih dobrot, ki so jih  pripravile naše članice. 

Dogodek desetletja smo zokrožili z gasilsko parado

Oblačno nedeljsko jutro se je kmalu razsvetlilo. Že v zgodnjih jutranjih urah smo začeli z zaključnimi pripravami na veliki dogodek desetletja. Ob 14. uri se je okoli gasilskega doma začel vrvež – še zadnje tonske vaje, ozvočenje, tekanje sem in tja, skoraj zadnja pa prispe še širna ekipa Godbe Dobrova-Polhov Gradec, ki je napovedala, da se pripravljamo na veliki slavnostni dogodek. 

Počakali smo še župnika Bogdana, nato pa se je ob 15. uri skozi Zalog zaslišala koračnica, kateri so sledili ešaloni članic in članov ter gasilskih vozil iz društev naše zveze. Veličasten sprevod, kateremu je sledil kulturni program, ki sta ga spretno in čutno krmarili naši članici Darja in Nika. Vokalna skupina Svetilce pa so prazniku dodale žar in svetlobo. 

Zaloški gasilci smo ob tem jubileju prejeli tudi priznanje Občine Dobrova-Polhov Gradec ter Gasilske zveze Slovenije.

Osrednji del programa in najveličastnejši trenutek je bil seveda namenjen prevzemu novega vozila GVGP-1. Naš poveljnik Peter Skopec je ključe vozila slovesno predal vozniku in skrbniku vozila Andreju Gerjolu. Ob zvoku sirene je na tihem spolzela tudi kakšna solza sreče in nasmeh na obrazu. Prvič v zgodovini društva, prvič novo vozilo. GVGP-1 – Srečno! Naj služi čim večkrat na vajah in čim manjkrat na intervencijah. 

V lepem in sončnem vremenu smo z uradnim delom zaključili, ansambel Jurčki pa so za veselje in dobro vzdušje skrbeli še dolgo v večer. Za osvežitev pa je že v poznih urah poskrbel še dež – saj brez tega pa v Zalogu ne gre. 

Bilo je lepo!

Z dragocenimi spomini se bodo ti dnevi zapisali v srca zaloških gasilcev. 

HVALA iz srca vsakemu posebej in čisto vsem, ki ste skupaj z nami gradili te nepozabne spomine.